Σας ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Ίσως να είμαι μόνο εγώ τότε.
Μου έχει συνταγογραφηθεί Ramipral. Ο καρδιακός μου ρυθμός ηρεμίας ήταν πάντα πολύ χαμηλός, κατά μέσο όρο περίπου 54 BPM. Από τη λήψη φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση είναι ακόμη χαμηλότερο, συχνά γύρω στις 50 - 52 BPM. Έκανα ΗΚΓ όταν διαγνώστηκα με υψηλή αρτηριακή πίεση και η έκθεση ΗΚΓ το ονόμασε φλεβοκομβική βραδυκαρδία, αλλά νομίζω ότι είναι απλώς φυσιολογικό για μένα καθώς είναι χαμηλό εδώ και χρόνια και δεν επηρεάζει τη ζωή μου.
@Lizziew, έχω παρατηρήσει ότι βήχω περισσότερο αλλά δεν είναι ενοχλητικό ποσό για μένα και σίγουρα καλύτερο από το να έχω πόδια ελέφαντα! Επίσης η ΑΠ μου κυμαινόταν μεταξύ 170 - 205, οπότε θα πάρω λίγο βήχα για τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Ξέρω ότι μερικοί άνθρωποι έχουν πολύ άσχημο βήχα τη νύχτα, αν και ακούγεται σαν να ήσουν εσύ. Ανέφερες ότι έχεις δοκιμάσει μερικά, οπότε ίσως αξίζει να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.
@ισημερία, έχω και τα κρύα πόδια. Έχω αρχίσει να κοιμάμαι με κάλτσες ακόμα και τις πιο ήπιες νύχτες. Αισθάνομαι πιο ήρεμος σχετικά με τον κίνδυνο εγκεφαλικού, κάνουν πολύ καλά τη δουλειά να μειώσουν την αρτηριακή μου πίεση, αλλά δεν νιώθω πιο ήρεμος γενικότερα. Οι εμβοές έχουν ξεσηκωθεί από τότε που τα παίρνω και νιώθω λίγο σαν να κοιτάζω τον κόσμο από γυαλί. Ίσως είναι κάτι άλλο που συμβαίνει και δεν σχετίζεται με τα φάρμακα. Ξέρω ότι το άγχος θα αυξήσει τις εμβοές ούτως ή άλλως.
@JaneDoe, ίσως είμαι απλά ανήσυχος αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζω. Είναι καινούργιο για μένα όμως και γι' αυτό σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να κάνει με τα φάρμακα. Εννοώ ότι ιστορικά ήμουν πάντα υπερβολικά σκεπτόμενος, μη κοιμισμένος και λίγο πίθηκος του στρες, αλλά αυτό είναι σαν μια σωματική αίσθηση άγχους που ανεβαίνει στο σώμα μου ιδιαίτερα τη νύχτα.
Σας ευχαριστώ όλους για την απάντηση.