Σταμάτησα να κάνω "χριστουγεννιάτικα" είναι τα 20 μου, λόγω της τοξικής οικογένειας που το έκανε απολαυστικό. Έχω περάσει τα περισσότερα Χριστούγεννα από τότε κάνοντας εθελοντική εργασία, χαϊδεύοντας ή περιστασιακά απλώς δεν κάνω τίποτα.
Είναι ειλικρινά απλώς μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Το μόνο που δυσκολεύει είναι η σύγκριση. Ξέρω ότι με κάνει να νιώθω τρομερά λυπημένος και μόνος όταν βλέπω άλλες οικογένειες να περνούν όμορφα Χριστούγεννα μαζί σαν κανονικοί άνθρωποι, γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό.
Οπότε, το να κάνω κάτι διαφορετικό όπου δεν εκτίθεμαι στο να βλέπω «ευτυχισμένες οικογένειες» πάρα πολύ, πραγματικά βοηθάει. Επίσης, το να κάνω κάτι καλό για άλλους ανθρώπους με κάνει χαρούμενη και ευγνώμων και επίσης βοηθάει πάρα πολύ. Απολαμβάνω κυρίως τα Χριστούγεννα για αυτόν τον λόγο τώρα και έχω μόνο λίγες στιγμές που θα ήθελα να ήταν διαφορετικά.
Υπάρχει επίσης ένα #JoinIn hahatg στο Twitter/X κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλα άτομα που μπορεί να αισθάνονται μόνοι τα Χριστούγεννα. Έχω γελάσει κάνοντας αυτό καθώς και ωραίες συζητήσεις. Ξεκίνησε πριν από περίπου 5 χρόνια και από όσο ξέρω λειτουργεί ακόμα. Έτσι, ακόμα κι αν είστε κολλημένοι στο σπίτι ή είστε άρρωστοι, υπάρχουν τρόποι να φτιάξετε τη διάθεση και να μην αισθάνεστε τόσο μόνοι.