Μόνος τα Χριστούγεννα του 2024

Προτεινόμενα Φαρμακεία στον Αναθεωρητή Φαρμακείων

γυναικείες

Αξιότιμο μέλος
Εντάχθηκαν
24 Νοεμβρίου 2011
Λοιπόν, είμαι μόνη μου αυτά τα Χριστούγεννα. Με τα σκυλιά μου φυσικά. Αλλά συναισθηματικά μόνος. Ενδιαφέρομαι να ακούσω αν κάποιος άλλος αισθάνεται το ίδιο στις 25 Δεκεμβρίου 2024; Εάν το κάνετε, ενημερώστε με. Γιατί είναι περίεργο, αλλά είμαι εδώ. Και είναι εντάξει. ❤️

Μπορείς να είσαι σε ένα δωμάτιο γεμάτο κόσμο και να νιώθεις εντελώς μόνος. Ξέρω καλά αυτό το συναίσθημα. Περνάω Χριστούγεννα με τη μαμά και τον πατριό μου και τέλος. Η οικογένειά μας μειώθηκε από μια πολυσύχναστη μεγάλη οικογενειακή συγκέντρωση σε ένα ήσυχο δείπνο σε ένα εστιατόριο κινέζικου φαγητού την ημέρα των Χριστουγέννων τα τελευταία 25 περίπου χρόνια λόγω θανάτων και τσακωμών. Ακόμα νιώθω μόνος τα Χριστούγεννα. Εκτός από τις γάτες μου, είναι οι πέτρες μου.

Θα πρέπει να κάνουμε εικονικά Χριστούγεννα να μαζευτούμε και να εκφράσουμε τα παράπονά μας σε στυλ γιορτής και να μιλάμε για χαρούμενους ανθρώπους :p

Είμαι μόνος μου αυτή τη σεζόν, αλλά τίποτα καινούργιο. Είμαι χρόνια μόνος. Είμαι στην ευχάριστη θέση να περάσω τη μέρα με τον εαυτό μου και τον σκύλο μου και το κουνελάκι μου. Είναι αρκετό. Προτιμώ να μην ταξιδεύω την περίοδο των διακοπών και ο γιος μου δεν μπορεί να έρθει εδώ με την οικογένειά του, έτσι είναι. Άλλη μια μέρα.☃️ ❄️

Είμαι μόνος μου αυτή τη σεζόν, αλλά τίποτα καινούργιο. Είμαι χρόνια μόνος. Είμαι στην ευχάριστη θέση να περάσω τη μέρα με τον εαυτό μου και τον σκύλο μου και το κουνελάκι μου. Είναι αρκετό. Προτιμώ να μην ταξιδεύω την περίοδο των διακοπών και ο γιος μου δεν μπορεί να έρθει εδώ με την οικογένειά του, έτσι είναι. Άλλη μια μέρα.☃️ ❄️
Ναι, είναι απλώς μια άλλη μέρα. Νομίζω ότι τα Χριστούγεννα είναι για τα παιδιά - αλλά έχουν γίνει τόσο εμπορευματοποιημένα. Και το μάρκετινγκ το φορτώνει με σημασία.

Ναι... μόνος με ένα μικρό δέντρο. Προσπαθώ να εξασκώ την ευγνωμοσύνη και να μην πέφτω στην άβυσσο ενός κρίματος. Λατρεύω τα Χριστούγεννα αλλά έχουν χάσει τη δύναμή τους, δυστυχώς.

Ναι... μόνος με ένα μικρό δέντρο. Προσπαθώ να εξασκώ την ευγνωμοσύνη και να μην πέφτω στην άβυσσο ενός κρίματος. Λατρεύω τα Χριστούγεννα αλλά έχουν χάσει τη δύναμή τους, δυστυχώς.
Ναι, συμφωνώ με όλα όσα λες. Μου άρεσαν τα «παλιομοδίτικα» Χριστούγεννα. Οι μυρωδιές. Η παράδοση. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν τα παιδιά αν είχαν μια κλημεντίνη και ένα μήλο στη χριστουγεννιάτικη κάλτσα τους ???? Αν κάποιος το κάνει και έχει παιδιά, ενημερώστε με ????

στεναγμός. Το ίδιο σκάφος. Μερικές φορές προσλαμβάνω έναν 25χρονο για να μου κάνει παρέα και να μου μαγειρέψει μερικά αυγά ή οτιδήποτε άλλο και αυτό σκοτώνει τον πόνο για λίγες ώρες ή μια νύχτα, αν χρειαστεί.

Σταμάτησα να κάνω "χριστουγεννιάτικα" είναι τα 20 μου, λόγω της τοξικής οικογένειας που το έκανε απολαυστικό. Έχω περάσει τα περισσότερα Χριστούγεννα από τότε κάνοντας εθελοντική εργασία, χαϊδεύοντας ή περιστασιακά απλώς δεν κάνω τίποτα.

Είναι ειλικρινά απλώς μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Το μόνο που δυσκολεύει είναι η σύγκριση. Ξέρω ότι με κάνει να νιώθω τρομερά λυπημένος και μόνος όταν βλέπω άλλες οικογένειες να περνούν όμορφα Χριστούγεννα μαζί σαν κανονικοί άνθρωποι, γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Οπότε, το να κάνω κάτι διαφορετικό όπου δεν εκτίθεμαι στο να βλέπω «ευτυχισμένες οικογένειες» πάρα πολύ, πραγματικά βοηθάει. Επίσης, το να κάνω κάτι καλό για άλλους ανθρώπους με κάνει χαρούμενη και ευγνώμων και επίσης βοηθάει πάρα πολύ. Απολαμβάνω κυρίως τα Χριστούγεννα για αυτόν τον λόγο τώρα και έχω μόνο λίγες στιγμές που θα ήθελα να ήταν διαφορετικά.

Υπάρχει επίσης ένα #JoinIn hahatg στο Twitter/X κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλα άτομα που μπορεί να αισθάνονται μόνοι τα Χριστούγεννα. Έχω γελάσει κάνοντας αυτό καθώς και ωραίες συζητήσεις. Ξεκίνησε πριν από περίπου 5 χρόνια και από όσο ξέρω λειτουργεί ακόμα. Έτσι, ακόμα κι αν είστε κολλημένοι στο σπίτι ή είστε άρρωστοι, υπάρχουν τρόποι να φτιάξετε τη διάθεση και να μην αισθάνεστε τόσο μόνοι.

Σταμάτησα να κάνω "χριστουγεννιάτικα" είναι τα 20 μου, λόγω της τοξικής οικογένειας που το έκανε απολαυστικό. Έχω περάσει τα περισσότερα Χριστούγεννα από τότε κάνοντας εθελοντική εργασία, χαϊδεύοντας ή περιστασιακά απλώς δεν κάνω τίποτα.

Είναι ειλικρινά απλώς μια ημερομηνία στο ημερολόγιο. Το μόνο που δυσκολεύει είναι η σύγκριση. Ξέρω ότι με κάνει να νιώθω τρομερά λυπημένος και μόνος όταν βλέπω άλλες οικογένειες να περνούν όμορφα Χριστούγεννα μαζί σαν κανονικοί άνθρωποι, γνωρίζοντας ότι δεν μπορώ να το κάνω αυτό.

Οπότε, το να κάνω κάτι διαφορετικό όπου δεν εκτίθεμαι στο να βλέπω «ευτυχισμένες οικογένειες» πάρα πολύ, πραγματικά βοηθάει. Επίσης, το να κάνω κάτι καλό για άλλους ανθρώπους με κάνει χαρούμενη και ευγνώμων και επίσης βοηθάει πάρα πολύ. Απολαμβάνω κυρίως τα Χριστούγεννα για αυτόν τον λόγο τώρα και έχω μόνο λίγες στιγμές που θα ήθελα να ήταν διαφορετικά.

Υπάρχει επίσης ένα #JoinIn hahatg στο Twitter/X κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με άλλα άτομα που μπορεί να αισθάνονται μόνοι τα Χριστούγεννα. Έχω γελάσει κάνοντας αυτό καθώς και ωραίες συζητήσεις. Ξεκίνησε πριν από περίπου 5 χρόνια και από όσο ξέρω λειτουργεί ακόμα. Έτσι, ακόμα κι αν είστε κολλημένοι στο σπίτι ή είστε άρρωστοι, υπάρχουν τρόποι να φτιάξετε τη διάθεση και να μην αισθάνεστε τόσο μόνοι.
Μερικές υπέροχες ιδέες εκεί. Από την τελευταία φορά που δημοσίευσα, εγγράφηκα για να γίνω εθελοντής στην τοπική μου τράπεζα τροφίμων και παρακολουθώ κάποιες εκδηλώσεις «ομαδικής βόλτας με σκύλους», αν και το ζευγάρι μου αναμφίβολα θα το έκανε μια αγχωτική εμπειρία! ???? Έχω και εγώ οικογένεια, αλλά υπάρχει πάρα πολλή δυσλειτουργία για να θέλω να είμαι μαζί τους. Θα τσεκάρω το θέμα του Twitter! Παρά τον κύριο Musk! lol.

@totts Τα σκυλιά είναι οικογένεια, η καλύτερη οικογένεια που μπορείς να ζητήσεις μερικές φορές. Καταλαβαίνω όμως τι εννοείς. Αυτό το σκυλάκι σε αγαπάει περισσότερο από την ίδια τη ζωή.

Συνάδελφος "solo Christmasser" εδώ. Ήμουν εδώ και λίγοι, μόνο εγώ και τα σκυλιά. Και οι δύο άνθρωποι είναι νεκροί, αποξενωμένοι από τους υπόλοιπους, και είναι πάντα περίεργο και κρίμα να πηγαίνω στα Χριστούγεννα κάποιου άλλου (δεν είναι, απλά έτσι νιώθω)

Το εκμεταλλεύομαι σαν ευκαιρία να κάνω ό,τι στο διάολο θέλω. Αν θέλω να κοιμάμαι όλη μέρα; Cool, πιτζάμες τότε. Αν θέλω να πάω να κάνω ποδήλατο στο χιόνι (δεν μπορώ να το προτείνω) τότε φεύγουμε. Ημέρα τηλεόρασης; Μαραθώνιος ταινιών; Έξτρα ιδιαίτερη βόλτα με σκύλους; Τέλειος.

Αγαπώ τους φίλους μου και την επιλεγμένη μου οικογένεια. Αλλά μου αρέσει να είμαι μόνος σχεδόν το ίδιο (μερικές φορές) γιατί έχω απόλυτη ελευθερία σε αυτές τις στιγμές. Δεν είναι κάτι που θέλω όλη την ώρα, αλλά αρκετά είναι τέλειο.

Σίγουρα θα ήταν ωραίο να είχα μια υποστηρικτική, ζωντανή οικογένεια που με ήθελε γύρω μου και δεν ήταν ένα τοξικό και χάλια περιβάλλον. Μακάρι ο μικρότερος εαυτός μου να μην είχε ποτέ να αντιμετωπίσει αυτό που αντιμετώπισε. Αλλά ο ενήλικας μπορεί να φάει παγωτό για πρωινό την ημέρα των Χριστουγέννων, αν θέλει (εκτός από το ότι δεν πρέπει, γιατί είναι προδιαβητικός ????)

Φώναξε σε όλους μας, είτε πρόκειται για δυσλειτουργική οικογένεια είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, είμαστε μόνοι και δεν πειράζει.

its-ok-to-spend-christmas-alone.png

Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθούμε, και τέλος πάντων, έχουμε και ο ένας τον άλλον! ????

(Και για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν μου άρεσε τόσο πολύ πάντως χεχε)

Πίσω
Κορυφή
Εντοπίστηκε AdBlock

Τα πρόσθετα προγράμματος περιήγησης αποκλεισμού διαφημίσεων παρεμβαίνουν σε ορισμένες λειτουργίες αυτού του φόρουμ. Για την καλύτερη εμπειρία ιστότοπου, απενεργοποιήστε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Έχω απενεργοποιήσει το AdBlock    Όχι, ευχαριστώ